Hallo, wat fijn dat je mijn website bezoekt


Dat betekent dat je wellicht een afspraak wilt maken of via deze weg wilt weten hoe het met mij gaat. Sinds begin februari zijn alle afspraken afgezegd omdat ik mijn eigen fysieke grenzen onvoldoende in acht heb genomen. Met dit bericht wil ik je graag duidelijkheid geven over hoe het er nu voor staat. 

Vanuit de overtuiging dat de oorzakelijke toestand boven water moet komen om een ziekte of blokkade te genezen ben ik mijn praktijk in het Westland gestart. Sindsdien heb ik vele duizenden cliënten mogen begeleiden en ondersteunen in hun genezingsproces. Vrijwel al mijn tijd en energie heb ik in mijn eigen ontwikkelde werkwijze gestopt om de complexe, unieke mens ieder op persoonlijke wijze een boost te geven. Met regelmatig mooie resultaten als gevolg en af en toe zelfs een wonder. Daar ben ik trots op. Het is een bewogen reis geweest waarbij ik met alle mensen om mij heen zoveel heb mee mogen maken.

Sinds een half jaar geeft mijn lichaam aan dat het zo niet verder kan. Het is lastig uit te leggen, maar om jezelf te testen is voor mij veel complexer dan een ander uit een stuk te halen, zeker omdat de pijn allesoverheersend was. Gelukkig mocht ik rekenen op veel steun van mijn partner Astrid, dochters, (schoon)familie, vrienden en cliënten. Kaarten, appjes, belletjes en bezoek met opbeurende teksten, bloemen en heel veel aandacht en ondersteuning. Het was hartverwarmend. Met berichten als ‘je bent al 35 jaar onze steun en toeverlaat’ of ‘niemand kan wat jij kan’. Het werd mij weer eens duidelijk dat er zoveel mensen zijn (vaak met hun partner en kinderen) die al jaren met mij meegroeien. Zo bijzonder. Net als Yvonne, zij is al ruim 25 jaar mijn assistente! 

Helaas… ik had het anders voor ogen, maar na ruim 40 jaar is het moment dan toch aangekomen. Met intens verdriet ben ik genoodzaakt mijn praktijk te sluiten. Mentaal en geestelijk is het allemaal dik in orde, maar mijn fysieke lichaam kan de snelheid van de ontwikkelingen niet bijbenen. Ik ga alles op alles zetten om er weer bovenop te krabbelen - dat is mij eerder gelukt - maar dat gaat even duren en ik wil je niet aan het lijntje houden. Natuurlijk weet je ook dat mensen verder helpen in hun ontwikkeling datgene is wat ik het liefste doe – dus als mij de tijd nog geboden wordt, ga ik daar zeker op een andere manier invulling aan geven. Door mijn kennis bijvoorbeeld over te dragen via een training, een podcast of een boek. Via deze site zal ik je daarvan op de hoogte brengen. 

Ik had het liever persoonlijk gedaan, maar voor nu bedank ik je via deze weg vanuit mijn hart en alle oprechtheid. Voor je inzet en je wil om je verder te ontwikkelen. Je uitdagingen waar we allebei weer verder door konden groeien. Het vertrouwen in mijn proces en aanpak. Je trouwheid en geduld. Mede dankzij jou hebben we samen hele mooie stappen mogen maken in onze ontwikkeling waar we nog steeds profijt van hebben en waar ik ongelofelijk dankbaar voor ben. En bedenk dat ik bij ieder consult alles uit de kast heb gehaald om jou de kracht te geven zelfstandig je leven te leven volgens jouw ziele-pad. 

Ik wens je veel power, een leven met bijzondere ervaringen, vertrouwen in jezelf en het zelfhelend vermogen; je hebt meer in je mars dan je denkt! Hopelijk ontmoeten we elkaar weer via welk pad dan ook. 

 

Rob van den HaakPs. Yvonne is op eigen conto - zonder mijn input - voorlopig telefonisch bereikbaar op maandag en donderdagochtend van  09:30-11:30. En praktisch; jouw NAW gegevens die Yvonne en ik opgeslagen hebben in twee systemen worden volgens de BATC-richtlijnen veilig bewaard en zullen - nadat dit juridisch is toegestaan - verwijderd worden.